De keuringsdienst van waarde heeft een goed en duidelijk programma gemaakt over de misstanden in de honing verkoop en de kwaliteit ervan.
Wij als imkers kunnen dit niks anders als onderstrepen en staan voor ons product op welke schaal dan ook. Transparant en educatief informatief over wat je doet en hoe de honing in de pot komt naar je klanten is voor ons dan ook erg belangrijk.
Melk komt immers ook niet uit een fabriek ;-)
Keuringsdienst van waarde over honing.
In de supermarkt is er iets vreemds aan de hand. Daar kost een pot honing twee euro, terwijl het bij de imker vijftien euro kost. Hoe kan het verschil zo groot zijn voor honing afkomstig van dezelfde bloemetjes en bijtjes? Keuringsdienst van waarde gaat op onderzoek uit.
4.000 bloembezoeken voor lepeltje honing
Het recept van honing is simpel: bloemen en bijen. Dat klinkt eenvoudig, maar voor een lepeltje honing hebben bijen zo’n 4.000 bloembezoeken afgelegd. Volgens Imker Jacco van de Ree zijn bijen zo’n vier maanden bezig om de honing te maken. Dat maakt het een intensief en tijdrovend proces.
Dat is de reden dat een imker zo’n 40 euro per kilo vraagt. Toch zijn er in de supermarkt potten te krijgen voor 4 euro per kilo. Hoe kan dat?
Bron: keuringsdienst van waarde, KRO/NCRV

Reactie plaatsen
Reacties